Centenarul Unirii a început la Odobești

Odobeștenii l-au descoperit pe omul care a înveșnicit Unirea de la 1 Decembrie 1918 – fotograful Samoilă Mârza. Elevii Liceului Tehnologic și cei ai Liceului Teoretic din localitate, cadre didactice, Clubul „Femina”, persoane de vârsta a treia și invitați din Focșani au aflat povestea celui care ne-a lăsat singura mărturie fotografică a Marii Adunări de la Alba-Iulia.

Participarea elevilor de la Liceul Teoretic s-a făcut cu sprijinul directorului Nelu Taman și al profesoarelor Constanța Giurcan și Ema Dragomir, iar din partea Liceului Tehnologic cu cel al directoarei Vasilica Zaharia și al profesoarelor Rodica Moraru și Larisa Hărăbor. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea excepțională a managerului Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, Dr. Teodora Fîntînaru. Mulțumim tuturor!

Puteți viziona o scurtă prezentare video a evenimentului pe Facebook-ul Centrului de Informare Turistică Odobești și puteți citi mai multe detalii despre prima manifestare dedicată Centenarului în articolul publicat de Ziarul de Vrancea: Centenarul Unirii a început la Odobești: Povestea fotografului care a înveșnicit Unirea.

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă