Emmanuel de Martonne, Geograful României Mari, este omagiat la Odobești

Primăria și Casa de Cultură din Odobești vor organiza vineri, 2 noiembrie 2018, la ora 11, omagierea savantului francez Emmanuel de Martonne, în prezența Excelenței Sale, Madame Michèle Ramis, Ambasadorul Franței la București. Vor susține comunicări doi dintre specialiștii de marcă în domeniul geografiei: Șerban Dragomirescu – fost cercetător la Institutul de Geografie al Academiei Române și Ioan Ianoș – prof. univ. dr. la Facultatea de Geografie a Universității București.

Evenimentul se dorește un omagiu adus geografului francez care a dedicat ani din viață cercetării munților și văilor locuite de români. Lui îi datorăm faimoasa hartă „Répartition des nationalités dans les pays où dominent les Roumains”, care a servit ca material documentar în favoarea românilor la Conferința de Pace de la Paris. De asemenea, vom prezenta și cel mai recent volum cu textele despre Basarabia scrise de geograful De Martonne și publicate de istoricul Nicolae Enciu de la Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei din Chișinău și drd. George Ursu.

După omagierea de la Casa de Cultură, Excelența Sa Doamna Michèle Ramis va vizita Liceul Teoretic din localitate. Manifestarea se desfășoară în parteneriat cu Societatea de Geografie din România – Filiala Vrancea, Asociația „Simion Mehedinți”, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” și Liceul Tehnologic din Odobești.

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Informațiile despre eveniment au fost preluate și de Ziarul de Vrancea în articolul Geograful României Mari omagiat vineri, 2 Noiembrie 2018, la Odobești în prezența ambasadorului Franței la București.

De asemenea, comunicatul de presă pe care l-am emis cu ocazia acestei manifestări este disponibil în Monitorul de Vrancea (GALERIE FOTO: Savantul francez Emmanuel de Martonne, care a cercetat munții și văile locuite de români, omagiat la Odobești în prezența ambasadorului Franței), respectiv Ziarul de Vrancea (Omagiere în prezența ambasadorului Franței vineri, 2 noiembrie 2018, la Odobești).

Vă așteptăm cu drag!

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă