„Moromeții 2”, cu casa închisă la Focșani

Filmul românesc „Moromeții 2” a bătut toate recordurile în acest sfârșit de săptămână, la Focșani. Dacă la Odobești și Adjud, cinefilii au fost mai rezervați, focșănenii au luat cu asalt sala de cinema „Balada” a Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, pentru a viziona ecranizarea celui de-al doilea volum al romanului „Moromeții”. La trei decenii de la ecranizarea primului volum (1987), Stere Gulea a reușit să regizeze un nou film, despre care opiniile cineaștilor sunt împărțite, dar pe care cinefilii nu au vrut să-l rateze.

Nu sunt surprins pentru că acum 30 de ani am văzut primul film Moromeții și am rămas cu imaginea unui film mare. Moromeții 2 are altă distribuție, dar marca Stere Gulea este acolo, în film. Prima impresie este pozitivă și asta se vede din numărul mare de spectatori, chiar s-a umplut sala până la refuz, ceva de necrezut. După experiența mea de aproape 3 decenii, pot să spun că filmele care au în spate o poveste sunt filme iubite de public. Cred că aici este cheia succesului.

 Lucian Sandu Cristea, operator de cinema (Casa de Cultură Odobești)

Ne bucurăm când vedem această sală plină de spectatori frumoși și civilizați, care vin seara să vizioneze un film românesc. Acesta este rolul unei instituții de cultură, să ofere un spațiu în care filmul, cartea, muzica și dansul pot fi puse în valoare și apreciate. Mulțumim celor care pășesc pragul instituției noastre și-i invităm de pe acum la seria de evenimente pe care o pregătim pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.

Maria Murgoci, directoarea Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”

Felicitări celor care au avut inteligența să păstreze destinația Sălii „Balada” pentru film și evenimente culturale, nu în ultimul rând celor care lucrează în domeniul culturii, care nu au sâmbete, nici duminici, unde Legea salarizării unitare din 2017 a lăsat angajații contractuali la nivelul salariului minim pe economie. Poate aude și Ministrul Culturii!

Dr. Romeo-Valentin MUSCĂ

Articol publicat și în Ziarul de Vrancea: „Moromeții 2”, cu casa închisă la Focșani.

Vă amintim că filmul rulează și astăzi, 19 noiembrie, respectiv mâine, 20 noiembrie, la Sala “Balada” a Ansamblului Folcloric “Țara Vrancei”, începând cu ora 19:00. Vă așteptăm!

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă