Un secol de istorie locală la Odobești

Primăria și Casa de Cultură din Odobești vă invită joi, 29 noiembrie 2018, la aniversarea Centenarului Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul României, act istoric realizat pe 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Evenimentul constituie cel de-al IX-lea episod din proiectul “Centenarul Unirii în Odobeștii Vrancei” și prezintă o lecție insolită de istorie locală.

Cei care doresc să descopere istoria Odobeștilor din ultima sută de ani au ocazia astfel să trăiască pe viu acest moment al bilanțului. Nu va fi o manifestare pompoasă sau formală, ci una în care fiecare conducător de instituție va prezenta evoluția instituției în ultimul secol. Practic, un secol de istorie locală într-o oră. Vor participa la eveniment Poliția Orașului Odobești, DGASPC Vrancea, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”, Liceul Tehnologic, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație, Grădinița Publică, Clubul Copiilor, Comunitatea Evreilor din Vrancea și Biserica locală.

De asemenea, sunt așteptați reprezentanți ai mediului de afaceri, foști directori ai instituțiilor publice și cetățenii orașului care doresc să sărbătorească împreună acest moment pentru care, acum un secol, zeci de mii de tineri și-au dat viața pe fronturile din Primul Război Mondial.

Manifestarea va avea loc la ora 10, în Sala de lectură a Bibliotecii Publice, din strada Libertății nr. 124.

Vă așteptăm cu drag!

 

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă