Expoziție de grafică satirică și lansare de carte la Odobești

Luni, 17 decembrie 2018, Casa de Cultură din Odobești a găzduit un dublu eveniment cultural, care a debutat cu vernisajul Salonului de Grafică Satirică MILCOVERITAS, aflat la cea de-a patra ediție în Orașul Viilor Domnești și a continuat cu prezentarea celui mai recent volum al scriitorului Gheorghe Andrei Neagu: “Așezământul” (Iași, 2018).

Vă prezentăm aici câteva dintre lucrările graficianului vrâncean Constantin Pavel, pe care le puteți admira în tihnă în Foyerul instituției. Reamintim celor care nu stau bine cu simțul umorului că orice asemănare cu situații din realitatea imediată, trecută sau dintr-un viitor apropiat este cu totul întâmplătoare și ține numai de imaginația fiecărui privitor.

Trist și oarecum pesimist este acest afiș cu/despre conștiință/conștiințe. Din desenul graficianului, așa cum îl înțelegem noi, pare un fel de „Bonne nuit, la Roumanie!”

Puteţi urmări prezentarea video a evenimentului pe canalul de Youtube al Vrancea Atlastv, în cadrul rubricii “Ediţie Specială”:

Partea a doua a dipticului cultural odobeștean a fost dedicată întâlnirii cu scriitorul Gheorghe Andrei Neagu, care a lansat în premieră volumul “Așezământul”. Cartea a fost prezentată de scriitoarele Agafia Drăgan şi Ştefania Oproescu. La eveniment au participat elevi și profesori de la instituțiile de învățământ din localitate, membrele Clubului “Femina” și ale Grupului “Lira”, scriitori și alți oameni de cultură din Odobești, Focșani și localitățile vecine.

Pentru a marca încheierea seriei de manifestări culturale pe care Casa de Cultură din Odobeşti le-a dedicat, în acest an, aniversării Centenarului Unirii, toţi cei prezenţi au primit cadou o insignă cu logo-ul creat de Ministerul Culturii pentru a omagia cei 100 de ani de la Marea Unire.

Mai multe fotografii de la eveniment puteți găsi și pe pagina de Facebook a Primăriei Odobești.

Puteţi viziona înregistrarea integrală a evenimentului accesând pagina de Youtube Vrancea Atlastv:

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă