Ionel Necula și sărbătoarea Literaturii Vrâncene la Odobești

Oameni de cultură din Odobești, Focșani, Adjud, București și Tecuci au participat la prezentarea în premieră a volumului al III-lea din „Spiritul vrâncean în lecturi elective”, autor Necula Ionel. Printre cei care au asistat la eveniment îi amintim pe Ionel Moni Constantin, Janine Vadislav, Gheorghe Neagu, Costica Neagu, Ștefan Neagu și Doina Pițu din Focșani, Paul Spirescu din Adjud, Doamnele de la Clubul FEMINA din Odobești, elevii Clubului de Muzică, prof. Vasile Chiper, scriitorul Gheorghe Mocanu, elevii Liceului Duiliu Zamfirescu, Prof. Sorina Milea, ing. Costică Vartic.

Un moment de excepție a fost microrecitalul minunaților Eva Dumitriu și Alexandru Cristian de la Clubul de muzică, îndrumați de compozitorul Stelian Ene. O surpriză frumoasă a fost prezența ziaristului, scriitorului și regizorului Dorel VIDRAȘCU, originar din Vrancea, venit special din București pentru acest moment, gest de mare noblețe. Din Tecuci, scriitorul Ionel Necula a fost însoțit de poeta Aida Zaharia și istoricul Daniel Bradea. Despre volum și autor au vorbit Aida Zaharia, Gheorghe Neagu, Gheorghe Mocanu, Costică Neagu și Dorel Vidrașcu.

Întâlnirea dintre omul de litere Ionel Necula și scriitorii din Vrancea a fost un moment de bilanț pentru breasla scriitorilor și unul de recunoștință față de critica formativă, constructivă a filosofului din Tecuci. Vă mulțumim celor care acordați atenție actului cultural, vă rămânem datori celor care veniți din afara localității, mii de mulțumiri tuturor și promisiunea că vom avea o primăvară culturală de excepție la Odobești, indiferent de Brexit și Referendum!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Necula Ionel, Costică Neagu, Janine Vadislav, Ioana Bunea
Dorel Vidrașcu, Necula Ionel
Necula Ionel
Dorel Vidrașcu, o legendă a Vrancei
Gheorghe Neagu, Gheorghe Mocanu, Ionel Moni Constantin
Sala de lectură CC Odobești. Ionel Necula semnând pe cel mai recent volum
Evenimentul a fost prezentat integral în cadrul rubricii “Religie. Artă. Cultură” pe canalul de Youtube al Vrancea Atlastv.

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă