Întâlnire cu istoria în Odobeștii Vrancei

Mulțumim Generalului de Brigadă, Prof. Univ. Dr. Adrian Stroea, pentru lecția de istorie oferită auditorului prezent vineri, pe 10 Mai 2019, la Casa de Cultură din Odobești!

Printre cele peste 20 de volume de istorie publicate se numără unul care asociază localitatea noastră cu una dintre personalitățile de excepție ale Armatei Române. Este vorba despre colonelul Erich Otto Benedict, participant la cele două războaie mondiale, fost Comandant al Școlii de Subofițeri de Administrație din Odobești, căsătorit cu Florica Vrabie.

Ofițer în Armata Regală, a luptat în rezistența anticomunistă și spre sfârșitul vieții s-a retras la domiciliul familiei din Odobești unde, în decembrie 1961, a trecut le cele veșnice. Fără volumul redactat de Generalul Adrian Stroea nu am fi știut că în Cimitirul Public din fosta stradă Sfânta Vineri se află mormântul colonelului Benedict.

De asemenea, îi mulțumim și Domnului Locotenent Bogdan Ciuraru pentru că a reacționat pozitiv la propunerea noastră și a acceptat să reia tradiția recitalurilor Muzicii Militare la Odobești. În semn de prețuire, Domnul General de Brigadă Adrian Stroea a primit cheia Orașului, iar Domnul Locotenent a primit o plachetă deosebită cu brandul localității, pregătită special pentru eveniment.

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă