Cu Irina Margareta Nistor prin Odobești

Festivalul de film pentru copii a fost ocazia pentru criticul de film Irina Margareta Nistor să descopere Odobeștii Vrancei, una dintre puținele localități din România cu un brand cunoscut și recunoscut: Odobești – Orașul Viilor Domnești.

Aceasta a fost impresionată de frumusețea Podgoriei, de geografia și istoria locului, vizitând imobilele monument istoric din zona centrală și Dealul Odobeștilor cu Biserica Ovidenia, cu amintirile și legendele cetății Crăciuna și vestita Civitas de Mylco din vremea cumanilor. Un popas important a fost la Casa de Cultură și în clădirea Primăriei, unul dintre cele mai vechi imobile funcționale din Odobești, clădire modernizată în 1929, „anul în care a început decernarea premiilor Oscar”, cum a remarcat distinsul critic.

La pas prin Odobești cu Irina Margareta Nistor a fost și o oportunitate pentru autorități de a introduce orașul din punct de vedere cultural-artistic în circuitul festivalurilor și în atenția criticii de specialitate. Ca semn de recunoștință, Nicolaș Daniel, primarul localității i-a oferit stema și brandul Orașului.

În timp ce pentru cele mai multe orașe, cuvântul „brand” duce cu gândul la arme și muniție de război, la Toamna Odobeșteană 2019 vom aniversa un deceniu de la lansarea brandului „Odobești – Orașul Viilor Domnești”.

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Lucian Cristea și Irina Nistor în cabina de proiecție a cinematografului din Odobești

Brandul orașului, text și imagine

Irina Nistor la Ovidenia pe Dealul Odobeștilor, având în spate orașul, iar în față Podgoria și ruinele Cetății Crăciuna

Irina Nistor în Parcul Central

La sala de cinema „Constantin Apostol”

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă