De Ziua Iei, etnologul ION CHERCIU își prezintă cel mai recent volum

Cu ocazia ZILEI IEI, portul popular românesc este în sărbătoare. Sâmbătă, 22 iunie, avem ocazia să-l întâlnim la Sala „Balada” din Focșani pe unul dintre cei mai avizați etnologi români, vrânceanul Ion Cherciu și să descoperim în paginile cărții expresia geniului artistic românesc în forma cea mai pură a costumului popular, căruia cercetătorul i-a dedicat acest volum.

Fost cercetător al Muzeului Vrancei și al Institutului de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române, Dr. Ion Cherciu va prezenta volumul „Portul popular românesc în cercetările monografice ale Școlii Sociologice de la București” (Editura UniCart, București, 2019). Cartea a fost deja lansată în capitală de Grupul „Șezătoare” la Așezământul Sf. Apostol Andrei.

Manifestarea va începe la ora 12 și este organizată de Primăria Municipiului Focșani, Ansamblul „Țara Vrancei”, Grupul „Șezătoare” și Primăria Vidra.

Felicitări pentru acest moment dedicat creativității spiritului românesc și Bine ați revenit acasă, Domnule Ion Cherciu!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Citiți mai multe în articolul publicat în Ziarul de Vrancea:

De Ziua Iei, etnologul Ion Cherciu lansează la Focșani volumul „Portul popular românesc”

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă