Festivalul de film pentru copii VRANKINO, ediția I

Casa de Cultură din Odobești și Ansamblul „Țara Vrancei” organizează prima ediție a Festivalului de film pentru copii VRANKINO, în perioada 8-9 iunie 2019. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, 8 iunie, la ora 11, cu participarea invitatului de onoare IRINA MARGARETA NISTOR.

Irina Margareta Nistor, unul dintre cei mai avizați critici de film din România, personalitate a cărei notorietate o depășește pe cea a vedetelor de cinema, imagine iconică și voce inconfundabilă pe micul și marele ecran, va deschide, oficial, Festivalul de film pentru copii VRANKINO.

Manifestarea face parte din programul evenimentelor dedicate Zilei Copilului, pe care Casa de Cultură le desfășoară de la începutul acestei săptămâni. Scopul este familiarizarea celor mici cu lumea filmului și aducerea acestora la sala de cinema, unde poate avea loc un exercițiu civilizat de adaptare a copilului la întâlnirea cu lumea, în afara familiei. Nu în ultimul rând, este ocazia de a oferi celor mici o alternativă smartphone-ului pe care, din varii motive, copiii îl primesc din partea părinților de la o vârstă fragedă.

Casa de Cultură din Odobești desfășoară în parteneriat cu instituții de învățământ din Podgorie și din județ programe de educare a elevilor, prin difuzarea de filme inspirate din romane celebre sau ecranizări ale unor romane din programa școlară, dorind ca elevii care nu au timp să citească romanele respective să le poată viziona măcar ecranizarea.

Festival unic în acest spațiu geografic și rarisim chiar în România, VRANKINO este realizat în colaborare cu Ansamblul „Țara Vrancei”, iar filmele vor fi proiectate la Sala „Balada” din Focșani, după programul indicat pe afișul alăturat. Un element minor, dar relevant, prețul biletului este unul adaptat nivelului de trai din România, pentru a veni în sprijinul familiilor, motiv pentru care am și fost reclamați la Consiliul Concurenței, unde am dovedit că rațiunea unei instituții de cultură nu este să facă profit, ci să faciliteze accesul la sala de cinema și familiilor care trăiesc din salariul minim pe economie.

Până la deschiderea festivalului de film, astăzi, sâmbătă, 1 Iunie 2019, de la ora 10, copiii sunt invitați la Sala de cinema „Constantin Apostol” a Casei de Cultură din Odobești. Intrarea este liberă. Manifestările dedicate Zilei Copilului se desfășoară cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Orașului Odobești.

Vă așteptăm cu drag!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă