Un regal de culoare, rafinament și mult bun simț de Ziua Iei, la Focșani

Grupul „Șezătoare” din București, Ansamblul „Țara Vrancei” din Focșani și pasionații de costumul popular românesc din mai multe localități au organizat astăzi la Focșani SĂRBĂTOAREA IEI, având ca argument documentar volumul cercetătorului Ion Cherciu, „Portul popular românesc în cercetările monografice ale Școlii Sociologice de la București” (Editura UniCart, București, 2019), pe care autorul l-a prezentat invitaților.

A fost o întâlnire organizată de Doamne, cu Doamne, pentru Doamne, având ca pretext IA, depozitarul adn-ului inteligenţei româneşti. Ca în orice societate patriarhală, bărbaţii nu au participat, fiind plecaţi la vânătoare şi pescuit. La football nu puteau fi că nu prea mai au echipă. Oricum este mai bine decât la război.

Felicitări Doamnelor şi anul următor vă invităm de pe acum să sărbătorim ZIUA IEI la Casa de Cultură din Odobeşti!

Găsiți mai multe informații despre acest eveniment și o galerie foto în articolul publicat în Ziarul de Vrancea: Ziua IEI, la Focșani! Cu etnologul Ion Cherciu și Grupul „Șezătoare”.

Sursă fotografii: Mihaela Simion, Pantelimon Sorin, Bizon Victoria

P.S. Vă rugăm să nu distribuiți postarea deoarece nu este un subiect de politică sau can-can, este doar despre identitatea națională. Responsabil cu acest subiect este Ministerul Culturii și Identității Naționale. Dacă mai este cineva pe acolo să dea un share! Dacă nu, oricum nu contează, la ce miniștri am avut și ce proiecte au realizat…

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă