Apariție editorială: Spiru Constantinescu – “Galbena, soiul sacru al Podgoriei Odobești”

Inginerul Spiru Constantinescu oferă Odobeștilor în special și Vrancei în general cel mai frumos dar pe care un cercetător l-ar fi putut face la început de mileniu trei, un volum despre soiul care a introdus Odobeștii în literatură și în cărțile de specialitate: Galbena, soiul sacru al Podgoriei Odobești (Focșani, Ed. Terra, 2019). Este, în opinia noastră, cea mai importantă lucrare despre un soi de viță de vie din România, la care fostul cercetător al Stațiunii Viticole din Odobești lucrează de aproape 5 decenii.

Nu mai puțin de 500 de pagini condensate, cu un aparat critic care onorează lumea științifică autohtonă, o Bibliografie la zi și o Prefață de Prof. Univ. Aurel Popa, fac din această carte evenimentul editorial al anului în Vrancea. Firește, volumul va fi lansat la Zilele Culturii Odobeștene. Vom reveni cu amănunte despre această apariție editorială și programul Zilelor Culturii.

Felicitări Domnului inginer Spiru Constantinescu pentru seriozitatea și consecvența pe care le-ați manifestat în acești 50 de ani, de cele mai multe ori pe cont propriu, pentru a documenta și realiza o carte despre soiul de viță de vie care a înveșnicit Odobeștii! Credem că meritați pe deplin titlul de cetățean de onoare al Orașului Odobești

Dr. Romeo-Valentin Muscă

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă