S-a născut legenda Gării și a trenului din Odobești

Din perspectiva recuperării istoriei locale, prima zi a manifestărilor culturale ale Toamnei Odobeștene a adus în atenție importanța localității prin prisma Gării și a căilor ferate care plecau din Odobești. Rolul cel mai important la reușita evenimentului de la Casa de Cultură l-au avut istoricii Muzeului Vrancei, care au redactat cele 3 volume și jurnalistul Silviu Stanciu, care a descoperit în arhiva moștenită de la tatăl său – publicistul Aurel Stanciu-Milcovin – materiale insolite cu trenul Obobești-Burca.

Despre cum s-a desfășurat evenimentul, spațiul virtual și presa tipărită sunt pline de texte cu puncte de vedere pe care nu le comentăm; nu este cazul să revenim, nici să completăm. Ca organizatori însă avem datoria morală să mulțumim istoricilor Aurora-Emilia Apostu, Mihaela Boldeanu, Ionuț Iliescu și Lelia Pavel pentru generozitate. Aceleași mulțumiri jurnalistului Silviu Stanciu și invitaților de onoare, care au găsit timp să fie alături de autoritățile locale la aniversarea unui deceniu de la lansarea brand-ului Odobești – Orașul Viilor Domnești: Traian Negulescu – directorul Direcției pentru Cultură, Oana Raluca Boian – directorul Bibliotecii Județene, Aurel Șelaru – Inspector Adjunct al ISJ Vrancea, Pr. Protoiereu Aurel Boțan, Comisar Șef Iosif Coman – comandantul Poliției Odobești, colonelul Adrian Babiș -comandantul Inspectoratului de Jandarmi Vrancea.

Nu în ultimul rând, mulțumiri odobeștenilor, focșănenilor, vrâncenilor în general, care au participat la evenimentul cultural unde s-a născut legenda Gării și a trenului din Odobești. Vom reveni cu o manifestare culturală pe tema Gării la Zilele Culturii Odobeștene, spre jumătatea lunii octombrie.

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Pentru mai multe informații, vă invităm să citiți articolul publicat în Știrile Vrancei: Aurel Stanciu Milcovin, evocat în cadrul Toamnei odobeștene și să urmăriți înregistrarea integrală a evenimentului pe pagina de Facebook a Toamnei Odobeștene sub semnul culturii.

Foto: Silviu Stanciu

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă