Dr. Ing. Costică VARTIC, Reconversia. Soluție pentru adaptarea viticulturii la economia de piață (Focșani, 2016), în format digital!

Cu acordul autorului, Domnul Dr. Ing. Costică Vartic, volumul despre reconversia plantațiilor de viță de vie poate fi accesat gratuit. Este vorba despre un extras din teza de doctorat susținută în 2003 de distinsul cercetător, având ca subiect reconversia plantațiilor de viță de vie din Podgorie. Considerată o idee novatoare, a fost preluată la nivel european și introdusă de Comisia Europeană în proiectele de reconversie pe întregul continent. Grație acestei idei, proiecte de miloane de euro au intrat în economia reală a statelor europene, iar viticultura a putut face pasul de la economia socialistă, la economia de piață.

Domnul Vartic este Părintele reconversiei, iar Orașul Odobești se poate mândri că în cadrul Stațiunii Viticole s-a pritocit un proiect european, aplicat în România prin Ordinul Ministrului Agriculturii, Pădurilor si Dezvoltării Rurale nr. 211/2007. Volumul a fost lansat în 2016 cu ocazia aniversării a 390 de ani de la prima atestare documentară a localității.

Felicitări, Domnule Dr. Ing. Costică Vartic, iar Domniilor Voastre, prietenii Casei de Cultură, lectură plăcută și idei revoluționare pentru scoaterea economiei românești din criză!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Volumul poate fi descărcat gratuit aici.

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă