Istoria unităților militare din Odobești în format digital. La mulți ani JANDARMERIEI ROMÂNE!

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, Casa de Cultură pune la dispoziția cititorilor volumul „Structuri ale Jandarmeriei și Armatei în zona Odobeștilor (sec. XVII-1948)”, redactat de istoricul Bogdan Constantin Dogaru. Lucrarea are un Cuvânt înainte întocmit de Prof. Univ. Dr. General de brigadă Adrian Stroea și a fost lansată în 2015.

Veți descoperi: 1) istoricul instituției Jandarmeriei la Odobești, de la înființarea primei unități, până în zilele noastre și 2) istoria unităților militare din Odobești, o localitate unde a funcționat o Școală de Subofițeri de Administrație, un Batalion de infanterie ușoară, o unitate specială a Serviciului Secret al Armatei etc.

Vă urăm, stimați angajați ai Jandarmeriei Române, ani mulți în serviciul Statului Român și în slujba cetățenilor! Mai ales acum când unii indivizi „pescuiesc în ape tulburi” și profită de situația dificilă prin care trecem. Aveți serviciile alături, Poliția și Ordonanțele militare care vă permit să mențineți România în siguranță! Mulțumim autorului B. C. Dogaru, iar prietenilor Casei de Cultură le dorim lectură plăcută!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Volumul în format pdf poate fi descărcat gratuit de pe site-ul instituției.

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă