Veșnică pomenire Eroilor Neamului!

Acum un secol, în 1920, a fost aprobat Decretul-Lege prin care Ziua Înălțării Domnului a fost stabilită ca Zi Națională a Eroilor Neamului. De atunci, și la Odobești, de Înălțare, se pomenesc, în mod oficial, eroii din localitate. În anii ’20, un Comitet de Acțiune condus de judecătorul Ștefan Bărănescu, tatăl academicianului Gh. Bărănescu, a ridicat Monumentul Eroilor din actualul Centru Civic.

Ținând cont de situația excepțională din 2020, așa cum precizează Ministerul Apărării Naționale, „ceremonii similare vor fi organizate, în format restrâns, și la locurile de înhumare și operele comemorative de război din București și din țară, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus. De asemenea, în toate lăcașurile de cult din unitățile militare vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului care, prin sacrificiul lor, au făcut posibilă dobândirea şi păstrarea independenţei naţionale și a unităţii statale”.

La Odobești, autoritățile locale și instituțiile publice vor organiza astăzi acest moment comemorativ într-un cadru restrâns, respectând numărul de persoane și distanțarea fizică, impuse de Ordonanțele de urgență și alertă. De aceea, vă rugăm, dragi prieteni ai Casei de Cultură, să țineți cont de cele menționate mai sus pentru a nu pune autoritățile locale în situații delicate. Important este să nu-i uităm pe cei care au plecat dintre noi și să le pomenim numele, măcar o dată pe an.

Veșnică pomenire Eroilor Neamului!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă