Vrem Gara înapoi!

Este momentul să luăm atitudine! Suntem martorii demersurilor întreprinse de autoritățile locale de 13 ani pentru ca imobilul care a marcat conectarea economiei Podgoriei Odobeștilor și a Plasei Vrancea la economia Regatului României, să intre în patrimoniul Orașului Odobești.

De pe vremea când Ludovic Orban era ministru al transporturilor și până la declanșarea pandemiei, dosarul Gării Odobești a fost tergiversat de CFR sub toate guvernele. Nu este o chestiune politică, ci una care depinde de un aparat birocratic care a creat un stat paralel în interiorul marilor companii. Guvernele vin și pleacă, dar înalții funcționari și membrii din Adunările Generale ale Acționarilor traversează epocile.

În acești 13 ani au venit delegați ai CFR-ului la Odobești, s-au făcut măsurători, s-au constituit comisii, s-au stabilit prețuri de răscumpărare a imobilului, au fost trimise dosare cu justificări și hotărâri de Consiliu Local, dar Gara este tot la CFR. Acum a venit covid-19 și membrii din AGA nu se pot întruni pentru a aproba achiziția Gării de către UAT Oraș Odobești.

Amintim și parlamentarilor de Vrancea că această clădire a fost executată din bani luați cu împrumut și din banii odobeștenilor, grație parlamentarilor din acei ani. Domnilor parlamentari din anul de grație 2020! Nu contează în ce partid politic sunteți. Gara nu ține de un partid politic, ci face parte din patrimoniul acestui județ, pe care îl reprezentați în Parlament. Este timpul să-i întrebați pe cei din CFR ce vor să facă cu Gara Orașului Odobești și cât au de gând să ne mai poarte pe drumuri? Dar nu cum ați făcut-o cu cei din Ministerul Sănătății în 2010, când ne-au închis Spitalul, nici cu cei din Ministerul Finanțelor în 2008, când au refuzat să finanțeze consolidarea Bisericii Sf. Apostoli Cazaclii.

Vrem Gara înapoi! Este Gara Orașului Odobești, de care se leagă amintirile bunicilor și părinților noștri!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

Foto: Podgorii vrâncene

Ing. Radu Bellu, Monografia căii ferate Odobești-Focșani.

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă