Întâlnire a fiilor satului în Poienile Mândrei din Andreiașu cu Plutonier adjutant‑șef (r) Costică Drîstaru

Sâmbătă, 11 iulie, la ora 12, Plutonier adjutant‑șef (r) Costică Drîstaru vă invită în amfiteatrul de la Andreiașu de Sus la lansarea volumului „Povestea unor oameni de seamă, fii ai Andreiașului” (Buzău, 2020). Este o altfel de istorie a localității, povestită prin intermediul a 80 de schițe de portret, din care aflăm numele celor care fac cinste comunei Andreiașu de Jos. Printre acestea, multe persoane care s-au stabilit și împlinit profesional în Orașul Odobești, din care îi amintim doar pe Preotul Ștefan Maftei și Profesorul Neculai Florea (Din cuprinsul lucrării îi veți descoperi pe odobeștenii născuți în satele din Andreiașu). Un motiv în plus pentru Casa de Cultură din Odobești pentru a se alătura evenimentului din 11 iulie.

Istoric vorbind, până la 1700 toate satele de la malul stâng al Milcovului, de la izvor până la Odobești au făcut parte din moșia cu același nume. Ctitorirea Mănăstirii Mera a rupt Odobeștiul de părțile sale de moșie din Gura Arvei până la Monteoru. Comuna Andreiașu de Jos cuprinde și fosta comună Andreiașu de Sus, din fostul județ Râmnicu Sărat. Manifestarea se va desfășura pe malul muntenesc al Milcovului, în amfiteatrul din Poienile Mândrei, deasupra Focului Viu.

Felicitări Domnului Costică Drîstaru pentru că a găsit timp să-i reunească într-o carte pe cei mai de seamă fii ai celor două localități (Andreiașu de Jos și Andreiașu de Sus) de pe Valea Milcovului!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă