Constantin FROSIN a plecat la ceruri!

Constantin Frosin, unul dintre cei mai rafinați și titrați traducători români în limba franceză a plecat ieri, discret, dintre noi. Născut în satul Herăstrău din Țara Vrancei, scriitorul, publicistul, traducătorul și profesorul universitar Constantin Frosin ar fi împlinit mâine 68 de ani. N-a fost să fie! Din păcate, pe 12 octombrie nu va aniversa frumoșii săi ani, ci va fi înmormântat undeva la Galați, departe de satul copilăriei și de Vrancea pe care a iubit-o, dar care nu l-a onorat după cum s-ar fi cuvenit.

A tradus sute de titluri în limba franceză, a publicat sute de studii, mii de articole, zeci de cărți de autor și a vorbit despre Vrancea în tot spațiul francofon, de unde a primit cele mai râvnite premii internaționale, din partea unor prestigioase instituții academice, inclusiv din partea statului francez. Sigur, mai puțin din partea statului român, deși și-ar fi dorit să fie apreciat și recunoscut în Vrancea sa natală. Dar România, și Vrancea nu face excepție, promovează numai falsificatorii de diplome și plagiatorii pentru că aceștia sunt funcționarii ușor de șantajat și corupt.

Drum bun, Constantin Frosin, în lumea fără frontiere a spiritelor, departe de mizeria celor pentru care doar banii contează!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă