Lansări de carte și „emoții de toamnă” la Odobești

În această sâmbătă frumoasă de toamnă blajină, la Casa de Cultură din Odobești au lansat volume, în premieră, autorii Janine Vadislav, Lăcrămioara Teodorescu și Cornel Stanciu, iar prof. Ionel Mony Constantin a prezentat ediția a doua, adăugită, a volumului de amintiri „Odobeștii din sufletul meu”. Despre lucrările lansate au vorbit prof. Petre Plopeanu, prof. Constanța Crăciun și col. (r) Eugen Anghel. Despre desfășurarea evenimentului și cele 4 cărți vom reveni cu un material pe larg.

Până atunci, dorim să mulțumim invitaților care ne-au onorat evenimentul, „delegației” focșănene, în frunte cu prietenul oamenilor de cultură vrânceni, colonelul (r) Eugen Anghel, fost comandant al Casei Armatei din Focșani, pictorul Liviu Nedelcu – directorul Centrului Cultural Vrancea, Oana-Raluca Boian – directorul Bibliotecii Județene, Angela Silion – ambasadorul vrâncean al proiectului „Nu există Nu se poate” și autorilor Luminița Postolache și Geanina Bîrlădeanu. Un gând frumos către Cristi Merchea, pe care am uitat să-l remarcăm în cadrul prezentărilor oficiale, un vrâncean îndrăgostit de lumea satului, autor al mai multor volume, editor al ziarului „Emigrantul” și al celui mai răvășitor volum cu mărturiile celor plecați la muncă peste hotare – „Dulce și amar. Condamnați la străinătate”. Aceleași gânduri sincere președintelui Comunității Evreiești din Vrancea – Mircea Rond și prof. Ștefan Neagu.

Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim odobeștenilor care au participat la întâlnirea cu scriitorii și să le amintim că mâine, la ora 12, va avea loc vernisajul expoziției Anei Zăbrăuțeanu. Felicitări celor patru autori care au ales să-și lanseze lucrările la Casa de Cultură din Odobești.
Dr. Romeo-Valentin Muscă

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă