Un act de dreptate față de VASILE I. ȚIROIU

Casa de Cultură din Odobești a reușit să împlinească proiectul editării în premieră a celui mai interesant volum despre viile și viticultorii acestui pământ de la Curbura Carpaților: „Istoricul Podgoriei Putnene”, volum aflat de mai bine de jumătate de secol în manuscris la Biblioteca Academiei și în Arhive, din care mulți se înfruptau, plagiindu-l. Este, în primul rând, un act de dreptate față de memoria celui mai consecvent apărător al viticultorilor, realizat în parteneriat cu Asociația „Simion Mehedinți” din Focșani și Societatea de Geografie din România, Filiala Vrancea, cu acceptul sociologului Mircea Kivu, nepotul podgoreanului Vasile I. Țiroiu.

Mulțumim celor care au participat la această manifestare culturală cu profunde implicații identitare locale, profesorilor Costică Neagu și Nicolae Damian, sociologului Mircea Kivu, care a scris Prefața lucrării și grație căruia imagini insolite din viața podgoreanului Țiroiu au putut ajunge în Postfața volumului. Mulțumiri prietenului nostru Ciprian Bobeică pentru fotografiile memorabile realizate cu această ocazie. Despre ce s-a vorbit la evenimentul excepțional din viața Podgoriei Vrancei puteți afla din filmul manifestării, disponibil pe canalul de YouTube Vrancea Atlas TV:

 
Istoria recentă a Vrancei și a fostului Județ Putna este extraordinară, cu oameni admirabili, păcat că o cunoaștem atât de puțin, iar la nivel central și județean, trecutul și patrimoniul cultural al județului sunt complet ignorate!
 
Dr. Romeo-Valentin Muscă

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă