Zilele Culturii Odobeștene – 15-18 octombrie 2020

Vă invităm să participați la ediția a IX-a a Zilelor Culturii Odobeștene, pe care o vom organiza în perioada 15-18 octombrie a.c.

Evenimentele culturale vor începe joi, 15 octombrie, la ora 11:00. Scriitoarea Irene Postolache și graficiana Anda Toma vor lansa cea mai recentă carte de povești pentru copii.

Vineri, 16 octombrie, va fi omagiată figura cea mai luminoasă din istoria politicii vrâncene, magistratul Vasile I. Țiroiu. La 120 de ani de la nașterea sa, împreună cu Asociația „Simion Mehedinți” am pregătit două volume: primul, o reeditare – „Amintiri. Cum am colaborat cu Simion Mehedinți”; al doilea – editat în premieră, „Istoricul Podgoriei Putnene”, cea mai interesantă lucrare scrisă de cineva vreodată despre situația reală a viticulturii putnene după secularizarea averilor mănăstirești, din timpul filoxerei, distrugerile din Primul Război Mondial și criza viticulturii putnene din perioada interbelică. Evenimentul va începe la ora 11 și se va desfășura în Sala de cinema a Casei de Cultură din Odobești.

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 11, vom avea „Sărbătoarea cărții vrâncene”, când vom lansa volumele semnate de Janine Vadislav, Lăcrămioara Teodorescu, Cornel Stanciu și Ionel Moni Constantin.

Zilele Culturii Odobeștene se vor încheia cu vernisajul expoziției pictoriței Ana Zăbrăuțeanu, duminică, de la ora 12, în Foyerul instituției.

Vom reveni cu amănunte despre fiecare eveniment. Manifestările culturale se vor desfășura cu respectarea normelor de igienă și de comportament social din perioada de pandemie, pe care vă rugăm să le respectați!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

 

About the Author

Cultura Odobesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sună acum
Adresă