𝐙𝐈𝐋𝐄𝐋𝐄 𝐎𝐑𝐀Ș𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐎𝐃𝐎𝐁𝐄Ș𝐓𝐈 – „𝐓𝐎𝐀𝐌𝐍𝐀 𝐎𝐃𝐎𝐁𝐄Ș𝐓𝐄𝐀𝐍Ă”

posted in: Uncategorized | 0

Casa de Cultură „C.C.Giurescu” Odobești, instituție în subordinea Primăriei Odobești, organizează în perioada 14 – 17 septembrie 2023 „Zilele orașului Odobești – Toamna Odobeșteană”.

Evenimentul cuprinde activități culturale, de promovare a localității și podgoriei, de cultivare a tradițiilor viti-vinicole și a istoriei locale. Nu vor lipsi momentele muzicale, artistice și sportive.

Festivalul „Toamna Odobeșteană” începe joi, 14 septembrie, în zi de mare sărbătoare – Înălțarea Sfintei Cruci – așa cum odinioară aceasta era ziua în care proprietarii de vii își negociau prețurile la struguri și tocmeau zilierii pentru începerea culesului la vie.

În această zi va avea loc ediția a doua a Festivalului Soiului Șarba în cadrul căruia vor fi vizitate standurile viticole Șarba de Odobești și Galbena de Odobești precum și plantația pomicolă a Domeniilor Green Garden Odobești.

Începând cu orele 13:00 va avea loc prezentarea Istoriei podgoriei Moldave, a cărții „Soiul Șarba” precum și evaluarea probelor soiului Șarba de către tehnicieni autorizați.

Tot joi, 14 septembrie, la sala de cinema a Casei de Cultură Odobești vor rula filmele „Sunt timid ,dar mă tratez” de la ora 17:00, iar de la ora 19:00 filmul „Asistentul vampirului”.

Vineri, 15 septembrie, de la ora 11:00, tot la sala de cinema a Casei de Cultură Odobești va rula, în cadrul „Zilelor filmului pentru copii” proiecția „Patrula cățelușilor”.

Începând cu ora 16:00 pe scena amplasată în Centrul Civic Odobești va avea loc un spectacol realizat de copii și intitulat „Mini Toamna Odobeșteană”. Vor fi momente de dans modern și etno-stilizat susținute de formația „Odoritm” de la Clubul Copiilor Odobești, dansuri sportive susținute de formația „Alexanders Dance” și momente muzicale în interpretarea copiilor de la corurile „Glissando” și „Mlădițele Jariștei”.

Tot vineri, începând cu ora 15:00, la stadionul din cartierul Unirea va începe competiția de fotbal „Graper Cup”, Odobești 2023.

De la ora 17:00 în centrul orașului veți putea urmări și o demonstrație de îndemânare în conducerea kartului realizată de micuții pasionați ai genului de la Clubul Copiilor Odobești.

La ora 18:00 începe spectacolul muzical pe scena din Centrul Civic. Astfel, vineri, 15 septembrie vor susține recitaluri: Cătălin Stepa, Justina Păun, Ion Paladi, Daniela Gyorfi, Cristi Dules și Lino Golden.

Sâmbătă, 16 septembrie, la ora 8:30 se dă startul evenimentului ciclist „Mausolee pe bicicletă”. Alături de participanți vor pleca în cursă doi invitați speciali și anume: Nicolae, Principele României și jurnalistul Lucian Mândruță. La sosirea în Odobești, cicliștii vor fi întâmpinați la Biserica Cazacli, unde ansamblul Țara Vrancei va prezenta obiceiul „Meșteșugul vinului”, urmat de un popas la Beciul Domnesc și Crama Șarba unde vor avea loc degustări de vinuri.

Tot sâmbătă, la stadionul din cartierul Unirea se va desfășura a doua parte a competiției de fotbal Grapes Cup, precum și festivitatea de premiere a tinerilor fotbaliști.

În zilele de sâmbătă și duminică, în parcul din fața Primăriei vor fi ateliere de creație pentru copii, unde aceștia pot învăța arta plierii hârtiei(Origami), pot face pictură pe piatră, desene pe asfalt, precum și numeroase jocuri și întreceri sportive.

La ora 11:00 în sala de cinema va rula filmul pentru copii „Peste tufiș”.

Sâmbătă seara, începând cu orele 18:00 pe scenă vor urca, spre bucuria publicului, George Cojocărescu, Aurel Moga, Justina Păun, Mioara Velicu și Jean de la Craiova.

Ziua de duminică va debuta, la ora 9:00 cu o expoziție de mașini de epocă, versus ultimele modele apărute pe piața auto ale firmelor Hunday, Wolswagen, Nisan, Renaul și Dacia.

La ora ora 10 dăm startul acțiunii „La pas prin viile domnești” care presupune parcurgerea unui traseu de circa 10 km cu plecare din Odobești până la Releul Mic.

La sosire participanții vor asculta povestea vinului, vor participa la o tombolă cu premii și vor vizita crama Șarba pentru o degustare de vinuri.

În sala de cinema a Casei de Cultură, duminică de la ora 11:00 va rula filmul pentru copii „Spirit neîmblâbzit”.

De la ora 16:00 Centrul Civic al orasului va fi animat printr-un spectacol cu majorete și un concert al muzicii militare a garnizoanei Focșani.

De la ora 18:00 va începe spectacol muzical. Vor fi prezenți DJ Savu, Axinte, Monika de la trupa Angels, Julia de la trupa Sexi, Shift și Ana Lesko.

Seara se va încheia cu un suberb foc de artificii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *